OMSCHRIJVING

 

Algemeen

Black Hair ofwel Afrohair heeft een geheel andere structuur dan Europees of Aziatisch haar waardoor veel haartechnieken heel anders zijn. Vaak is dat haar sterk krullend en heeft het een speciale verzorging nodig. Deze cursus is bedoeld voor eenieder die graag als black hair-kapster/-kapper wil gaan werken. Met de cursus ‘black hair knippen’ leer je de meest bekende basistechnieken, zodat je na deze cursus in staat bent om in een kapsalon of als thuiskapster/-kapper Afrokapsels te behandelen. Deze cursus duurt 9 weken, waarbij je één dag per week in het pand van House of Marjory Alice les krijgt van één van onze ervaren docenten. De lesdag begint om 10:00 uur en eindigt om 16:00 uur. In de lunchpauze bieden we je een lekkere lunch aan.

 

Toelatingseisen en niveau

Om te mogen deelnemen aan de cursus ‘black hair knippen’ heb je geen specifieke vooropleiding nodig. De cursus eindigt met een examen, dat ook bij ons wordt afgenomen. Als je bent geslaagd dan ontvang je een diploma, waarmee je je als kapster/kapper kan inschrijven bij de Kamer van Koophandel en waarmee je je kan aanmelden bij Koninklijke Algemene Nederlandse Kappers Organisatie (ANKO).

 

Studiebelasting

Bij House of Marjory Alice leren we je diverse technieken op een zo praktisch mogelijke manier. Wij maken hierbij gebruik van een cursusboek. Wij vragen je elke week bepaalde hoofdstukken uit het cursusboek te bestuderen. Dat kost je wekelijks gemiddeld twee uur. In de lessen zullen we dan de bestudeerde technieken in de praktijk oefenen.

 

Onderdeel van de opleiding tot allround black hair kapper

Onze opleiding tot allround black hair kapper bestaat uit de cursussen ‘black hair knippen’, ‘black hair kleuren’ en ‘black hair styling’. Elke cursus kan je los van elkaar volgen en je ontvangt voor elke afzonderlijke cursus een diploma of certificaat. Nadat je alle drie cursussen hebt gevolgd ontvang je van ons automatisch ons het diploma ‘allround black hair kapper’.

 

 

INHOUD

In de cursus ‘black hair knippen` zal onder andere het volgende worden behandeld:

 

Hoe haar goed wordt gewassen

Een aantal kniptechnieken

Diverse slicetechnieken

Het knippen van lang en kort haar

Het opknippen van haar

Föhntechnieken

De basis productkennis

Diverse schedelvormen

Personaliseren

Belangrijke aspecten ten aanzien van hygiëne

 

 

PRIJS

De prijs van de opleiding ‘black hair knippen’ bedraagt € 995,00. Dit bedrag is vrij van btw.

De kosten van het lesmateriaal vind je op onze website bij ‘Algemene informatie’ onder ‘Lesmateriaal’. Het betalen kan in één keer, maar ook in termijnen. De betalingscondities vind je ook op de pagina ‘Algemene informatie’ onder ‘Betalingscondities’.

 

 

LESDAGEN EN -TIJDEN

Elke lesdag begint om 10:00 uur en duur tot 16:00 uur. De lesdagen vind je op onze website op de pagina ‘Algemene informatie’ onder ‘Lesdagen’.