HOMA Hair Academy is een erkende instelling en wij staan voor vakmanschap!

 

Met onze certificaten en diploma’s kan je je als kapster/kapper inschrijven bij de Kamer van Koophandel en je daarmee aanmelden bij Koninklijke Algemene Nederlandse Kappers Organisatie (ANKO). Na het behalen van een cursus bij HOMA Hair Academy kan je dus direct aan de slag als kapster/kapper!

CRKBO

HOMA Hair Academy is ingeschreven in het CRKBO Register Instellingen waardoor we een geregistreerde instelling voor het beroepsonderwijs zijn (www.crkbo.nl) . Dit betekent dat wij moeten voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstituten voor Kort Beroepsonderwijs. Opname in dit register is gekoppeld aan een periodieke kwalitatieve audit (de erkenningsregeling). Op grond hiervan wordt HOMA Hair Academy aangemerkt als beroepsonderwijs en als zodanig erkend door bijvoorbeeld de Belastingdienst. Voor jou is dit gunstig, omdat we daardoor geen btw over de lesgelden in rekening hoeven te brengen. Hierdoor houden we de lesgelden laag!

Erkend leerbedrijf

HOMA Hair Academy behoort tot House of Marjory Alice (HOMA). HOMA is door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) erkend als leerbedrijf (www.s-bb.nl ) . Onze inschrijving vind je onder nummer 100673562. Het doel van SBB is ervoor zorg te dragen dat er adequate beroepsopleidingen zijn, zodat de branche kan beschikken over genoeg vakmensen en dat de leerlingen ook uitzicht hebben op een baan. HOMA begeleidt kappersleerlingen middels stages en HOMA Hair Academy geeft beroepsopleidingen voor de kappersbranche. Zo proberen wij bij te dragen aan een goede ontwikkeling van het kappersvak!

Lid van de Algemene Nederlandse Kappersorganisatie ( ANKO)

HOMA Hair Academy behoort tot HOMA, die lid is van de ANKO. De ANKO richt zich op het realiseren en behouden van een professionele en florerende kappersbranche. Op haar website geeft ANKO het volgende aan: “ANKO staat voor krachtige, ondernemende kappers. We geloven in kappers! In hun toewijding, creativiteit en ondernemerschap.” Dat is precies waar HOMA ook voor staat.

 

House of Marjory Alice (HOMA) staat voor specialisatie en vakmanschap.

Wij zijn dé expert op het gebied van haarextensies. Aan de basis van HOMA staat hairextensionguru Marjory Alice. Toen zij bijna twintig jaar geleden na een verkeerde haarverlenging naar huis moest met diverse kale plekken op haar hoofd, besloot ze op zoek te gaan naar een methode om haarverlengingen op een gezonde manier in te zetten. Na veel experimenteren lukte het haar om die methode te vinden. Ook is ze geslaagd in het vinden van methoden om goede haarextensies te produceren. Binnen HOMA is er inmiddels veel kennis en ervaring opgedaan met allerlei technieken om haarextensies in te zetten, om deze te kleuren, te stijlen, te verzorgen etc. Wij werken dagelijks met haarextensies, wij verkopen haarextensies van diverse kwaliteiten aan andere kapsalons en consumenten en wij voeren dagelijks hairextensie-behandelingen uit in onze eigen salon. Middels onze cursussen brengen wij je graag onze methoden, ervaringen en kennis over. Deze cursussen geven we vanuit ons opleidingsinstituut HOMA Hair Academy.

 

Bij HOMA Hair Academy volg je een opleiding waarmee je je kan onderscheiden

Voor elke kapster/kapper, beginnend of gevorderd, is het belangrijk dat je gezien wordt als specialist. Vanuit onze expertise leiden wij je graag op tot hairextension-specialist. Wij bieden je vier afzonderlijke cursussen aan: hairextensions microringen, hairextensions keratine bondings, hairweaving en vlechten. Heb je deze vier cursussen met succes afgerond, dan krijg je ons HOMA hairextension-specialist diploma. Met dit vakdiploma kan je je onderscheiden van andere kapsters/kappers wat belangrijk is als je bij een kapsalon werkt of wil gaan werken en ook als je als thuiskapster/kapper werkt of wil beginnen.

Natuurlijk moet je als kapster/kapper ook alle andere technieken beheersen. Een klant gaat niet alleen voor haarextensies naar de kapster/kapper, maar deze wil dat je alles kan: knippen, kleuren, stylen, permanten, keratine-behandelingen uitvoeren  etc. Om die reden bieden wij je die cursussen ook aan.

En bij ons kan je ook drie andere bijzondere cursussen volgen: ‘blackhair basis’, ‘blackhair gevorderd’ en ‘dreadlocks’. Er is veel vraag naar kapsters/kappers die black hair-behandelingen kunnen geven.

 

HOMA Hair Academy geeft praktische, korte cursussen aan volwassenen

Onze cursussen zijn bedoeld voor volwassenen, die graag snel een bepaalde kappersvaardigheid willen aanleren om daarmee direct aan de slag te kunnen. Onze cursussen bestaan uit één les tot maximaal negen lessen en deze zijn erg praktijkgericht. Met onze basiscursussen leer je het beroep, terwijl onze specialistische en gevorderde cursussen zorgen voor een verhoging van je kwaliteiten.

Wij richten ons trouwens niet op leerlingen die jonger zijn dan 18 jaar en die nog een leerplicht hebben. Volgen de wet moeten zij een opleiding volgen die erkend is door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschappen.