OMSCHRIJVING

 

Algemeen

Als expert op het gebied van hairextensions, geeft House of Marjory Alice vier specialistische cursussen, waaronder deze cursus ‘microring specialist’. Met deze cursus leer je diverse technieken waarbij je met microringen haarverlengingen kan inzetten. Het inzetten van haarverlengingen met keratine bondings wordt behandeld in onze cursus ‘keratine bonding specialist’. We leren je ook hoe je de hairextensions uit kunt halen, hoe deze moeten worden verzorgd en welke diverse stijlen er zijn.

Deze cursus duurt 2 weken, waarbij je één dag per week in het pand van House of Marjory Alice les krijgt van één van onze ervaren docenten. De lesdag begint om 10:00 uur en eindigt om 16:00 uur. In de lunchpauze bieden we je een lekkere lunch aan.

 

Toelatingseisen en niveau

Om te mogen deelnemen aan de cursus ‘microring specialist’ zijn er geen toelatingseisen. De cursus eindigt met een examen, dat ook bij ons wordt afgenomen. Als je bent geslaagd dan ontvang je een certificaat, waarmee je je als kapster/kapper kan inschrijven bij de Kamer van Koophandel en waarmee je je kan aanmelden bij Koninklijke Algemene Nederlandse Kappers Organisatie (ANKO).

 

Studiebelasting

Bij House of Marjory Alice leren we je diverse technieken op een zo praktisch mogelijke manier. Wij maken hierbij gebruik van een cursusboek. Wij vragen je elke week bepaalde hoofdstukken uit het cursusboek te bestuderen. Dat kost je wekelijks gemiddeld twee uur. In de lessen zullen we dan de bestudeerde technieken in de praktijk oefenen.

 

Onderdeel van de opleiding tot allround hairextension-specialist

Onze opleiding tot allround hairextension-specialist bestaat uit de cursussen ‘microring specialist’, ’keratine bonding specialist’, ‘hairweaving specialist’ en ‘vlechten’. Elke cursus kan je los van elkaar volgen en je ontvangt voor elke afzonderlijke cursus een certificaat. Nadat je alle vier cursussen hebt gevolgd ontvang je van ons automatisch ons het diploma ‘allround hairextension specialist’.

 

 

INHOUD

In de cursus ‘microring specialist’ zal onder andere het volgende worden behandeld:

 

Inleiding hairextensions

Soorten hairextensions en -technieken met microringen

Hairextensions bij huidaandoeningen

Toepassingen en effecten

Bevestigingsmethoden en materialen

Hairextensions afstemmen op het haar

Voorbehandeling van de haren

Inzetten van hairextensions

Basissnite

Stijlen van hairextensions

Naverzorging

Verwijderen hairextensions

Do’s & don’ts

 

 

PRIJS

De prijs van de opleiding ‘microring specialist’ bedraagt € 250,00. Dit bedrag is vrij van btw.

De kosten van het lesmateriaal vind je op onze website bij ‘Algemene informatie’ onder ‘Lesmateriaal’. Het betalen kan in één keer, maar ook in termijnen. De betalingscondities vind je ook op de pagina ‘Algemene informatie’ onder ‘Betalingscondities’.

 

 

LESDAGEN EN -TIJDEN

Elke lesdag begint om 10:00 uur en duur tot 16:00 uur. De lesdagen vind je op onze website op de pagina ‘Algemene informatie’ onder ‘Lesdagen’.