OMSCHRIJVING

 

Algemeen

Deze cursus is bedoeld voor degenen die al de cursus ‘knippen’ hebben gevolgd en al als kapster/kapper werkzaam zijn. Met de cursus ‘knippen master’ leer je moeilijkere knip- en snijtechnieken. Ook leren we je hoe je kan met een mes kan opscheren, nieuwe technieken om kapsels in laagjes te knippen en nog veel meer soorten kapsels die in de basiscursus niet aan de orde zijn gekomen. Deze cursus duurt 4 weken, waarbij je één dag per week in het pand van House of Marjory Alice les krijgt van één van onze ervaren docenten. De lesdag begint om 10:00 uur en eindigt om 16:00 uur. In de lunchpauze bieden we je een lekkere lunch aan.

 

Toelatingseisen en niveau

Om te mogen deelnemen aan de cursus ‘knippen master’ moet je de cursus ‘knippen’ hebben gevolgd. De cursus eindigt met een examen, dat ook bij ons wordt afgenomen. Als je bent geslaagd dan ontvang je een  diploma, waarmee je je als kapster/kapper kan inschrijven bij de Kamer van Koophandel en waarmee je je kan aanmelden bij Koninklijke Algemene Nederlandse Kappers Organisatie (ANKO).

 

Studiebelasting

Bij House of Marjory Alice leren we je diverse technieken op een zo praktisch mogelijke manier. Wij maken hierbij gebruik van een cursusboek. Wij vragen je elke week bepaalde hoofdstukken uit het cursusboek te bestuderen. Dat kost je wekelijks gemiddeld twee uur. In de lessen zullen we dan de bestudeerde technieken in de praktijk oefenen.

 

 

INHOUD

In de cursus ‘knippen master’ zal onder andere het volgende worden behandeld:

 

Afwerking kapsels

Productenleer

Gevorderde kniptechnieken

Snijtechnieken met aerorasor

Lange en halflange kapsels

Nieuwe technieken laagjeskapsels

Korte dameskapsels en asymmetrie

Korte kapsels met langere lengtes

Diverse korte herenkapsels

Opscheren met een mes

 

 

PRIJS

De prijs van de opleiding ‘knippen master’ bedraagt € 450,00. Dit bedrag is vrij van btw.

De kosten van het lesmateriaal vind je op onze website bij ‘Algemene informatie’ onder ‘Lesmateriaal’. Het betalen kan in één keer, maar ook in termijnen. De betalingscondities vind je ook op de pagina ‘Algemene informatie’ onder ‘Betalingscondities’.

 

 

LESDAGEN EN -TIJDEN

Elke lesdag begint om 10:00 uur en duur tot 16:00 uur. De lesdagen vind je op onze website op de pagina ‘Algemene informatie’ onder ‘Lesdagen’.