OMSCHRIJVING

 

Algemeen

Deze cursus is bedoeld voor degenen die al de basiscursus ‘knippen’ hebben gevolgd en al als kapster/kapper werkzaam zijn. Met de cursus ‘styling’ leer je technieken als stijlbrushing, stijltangtechnieken en krultangtechnieken. Er is ook aandacht voor de producten en materialen. Verder leer je om gelaatsvormen te analyseren, zodat je daar het kapsel op kunt afstemmen. Je gaat eveneens in de weer met technieken als touperen, de klassieke chignon, opsteekkapsels en een variatie op de hanenkam. Deze cursus duurt 2 weken, waarbij je één dag per week in het pand van House of Marjory Alice les krijgt van één van onze ervaren docenten. De lesdag begint om 10:00 uur en eindigt om 16:00 uur. In de lunchpauze bieden we je een lekkere lunch aan.

 

Toelatingseisen en niveau

Om te mogen deelnemen aan de cursus ‘styling’ is het handig als je de cursus ‘knippen’ hebt gevolgd, maar dat is niet noodzakelijk. De cursus eindigt met een examen, dat ook bij ons wordt afgenomen. Als je bent geslaagd dan ontvang je een certificaat, waarmee je je als kapster/kapper kan inschrijven bij de Kamer van Koophandel en waarmee je je kan aanmelden bij Koninklijke Algemene Nederlandse Kappers Organisatie (ANKO).

 

Studiebelasting

Bij House of Marjory Alice leren we je diverse technieken op een zo praktisch mogelijke manier. Wij maken hierbij gebruik van een cursusboek. Wij vragen je elke week bepaalde hoofdstukken uit het cursusboek te bestuderen. Dat kost je wekelijks gemiddeld twee uur. In de lessen zullen we dan de bestudeerde technieken in de praktijk oefenen.

 

Onderdeel van de opleiding tot allround kapper

Onze opleiding tot allround kapper bestaat uit de cursussen knippen, kleuren en styling. Elke cursus kan je los van elkaar volgen en je ontvangt voor elke afzonderlijke cursus een diploma of certificaat. Nadat je alle drie cursussen hebt gevolgd ontvang je van ons automatisch ons diploma ‘allround kapper’.

 

 

INHOUD

In de cursus ‘styling’ zal onder andere het volgende worden behandeld:

 

Stijlbrushing

Naar buiten brushen

Naar binnen brushen

Stijltangtechnieken

Krultangtechnieken

Gelaatsvormen

Touperen

Vastspelden

Gebruik van donut

Klassieke chignon

Variatie op de hanenkam

Opsteekkapsels

 

Product- en materiaalkennis

 

 

PRIJS

De prijs van de opleiding ‘styling’ bedraagt € 250,00. Dit bedrag is vrij van btw.

De kosten van het lesmateriaal vind je op onze website bij ‘Algemene informatie’ onder ‘Lesmateriaal’. Het betalen kan in één keer, maar ook in termijnen. De betalingscondities vind je ook op de pagina ‘Algemene informatie’ onder ‘Betalingscondities’.

 

 

LESDAGEN EN -TIJDEN

Elke lesdag begint om 10:00 uur en duur tot 16:00 uur. De lesdagen vind je op onze website op de pagina ‘Algemene informatie’ onder ‘Lesdagen’.