OMSCHRIJVING

 

Algemeen

Deze cursus is bedoeld voor degenen die al de basiscursus ‘knippen’ hebben gevolgd en al als kapster/kapper werkzaam zijn. Met de cursus ‘keratine treatment specialist’ leer je hoe haar kan worden versterkt en hoe beschadigd haar kan worden hersteld. We leren je wat keratine is en wat het effect van een keratinebehandeling is op diverse soorten haar. En we leren je ook hoe haar na een keratinebehandeling dient te worden verzorgd. Deze cursus duurt één dag en je krijgt les van één van onze ervaren docenten in het pand van House of Marjory Alice. De lesdag begint om 10:00 uur en eindigt om 16:00 uur. In de lunchpauze bieden we je een lekkere lunch aan.

 

Toelatingseisen en niveau

Om te mogen deelnemen aan de cursus ‘keratine treatment specialist’ is het handig als je de cursus ‘knippen’ hebt gevolgd, maar dat is niet noodzakelijk. De cursus eindigt met een examen, dat ook bij ons wordt afgenomen. Als je bent geslaagd dan ontvang je een  certificaat, waarmee je je als kapster/kapper kan inschrijven bij de Kamer van Koophandel en waarmee je je kan aanmelden bij Koninklijke Algemene Nederlandse Kappers Organisatie (ANKO).

 

Studiebelasting

Bij House of Marjory Alice leren we je diverse technieken op een zo praktisch mogelijke manier. Wij maken hierbij gebruik van een cursusboek. Wij vragen je elke week bepaalde hoofdstukken uit het cursusboek te bestuderen. Dat kost je wekelijks gemiddeld twee uur. In de lessen zullen we dan de bestudeerde technieken in de praktijk oefenen.

 

 

INHOUD

In de cursus ‘keratine treatment specialist’ zal onder andere het volgende worden behandeld:

 

Opbouw van het haar

Haargroei en haarkleur

Haarverzorging

Wat is keratine?

Keratine producten

Toepassingen keratine haarbehandeling

Föhnen en stijlen

Advies en after care

 

 

PRIJS

De prijs van de opleiding ‘keratine treatment specialist’ bedraagt € 150,00. Dit bedrag is vrij van btw.

De kosten van het lesmateriaal vind je op onze website bij ‘Algemene informatie’ onder ‘Lesmateriaal’. Het betalen kan in één keer, maar ook in termijnen. De betalingscondities vind je ook op de pagina ‘Algemene informatie’ onder ‘Betalingscondities’.

 

LESDAGEN EN -TIJDEN

Elke lesdag begint om 10:00 uur en duur tot 16:00 uur. De lesdagen vind je op onze website op de pagina ‘Algemene informatie’ onder ‘Lesdagen’.